FRÅN VÅR VARDAG

Att sammanfatta Ultra Brights år

Ultra Bright har haft ett kanonår med många höjdpunkter och hela 3040000 kronor intjänat. Ja vilket år med hela 8 segrar och en andraplats på 10 starter.  Stochampionatsvinst som kronan på verket. Efter att ha haft en hyffsad treårssäsong med lite skavanker så öppnades 4-årssäsongen upp med en andraplats på Jägersro. Spurtade väldigt bra på upploppet men hann inte riktigt fram. I andra starten åkte vi till Halmstad för att deltaga i V75. Ultra vann på ett lätt sätt från ledningen. 

Tränaren kände att Ultra utvecklats under vintern. Hon kändes mycket starkare och vi spände bågen. Det var dags att erövra det anrika Påskägget på Gävle och det gick vägen. Vädret var dåligt och det kom tom lite snö. Ultra fick överta ledningen o värsta motståndaren i rygg. En lätt strid på upploppet som Ultra gick vinnande ur.

I fjärde loppet startade vi i ett kval till Breeders Crown. Motståndet var tufft men Ultra drog ifrån dom och visade att hon tillhörde de bästa i kullen. Nu siktade vi in oss på Stochampionatet. 

Efter en månads träning och återhämtning hittades ett passande lopp på V75. Ultra Bright blev så stor favorit att loppet las utanför kupongen. Banan var dålig av mycket regn men Ultra flöt uppepå och vann överlägset. Damen ståtar nu med fyra raka segrar. 

Kvalet till det ärofyllda Stochampionatet blev nästa uppgift. Detta lopp betyder mycket för oss. Det är det största loppet för 4-åriga ston. Väldigt stort och dessutom har vi vunnit det tidigare. Vore ju magiskt att få vinna detta lopp två gånger. I år kände vi att vi hade chansen men först måste man kvala. Ultra Bright fick sämsta spåret nämligen spår 12. Låg bland de sista när det återstod 600m kvar av loppet. Då gav Kusken anfallsorder och ekipaget var ute i fjärdespår och försöket vanns med huvud och hals med full fart över mål. I spårlottningen fick vi bästa tänkbara spår. Det gyllene spåret nr 2. Förhoppningarna steg men vi hade två väldigt bra motståndare i Cash Crowe och Darling Mearas att tampas med.

Dagen D var det strålande solsken och stämningen gick verkligen att ta på. Alla förberedelser kändes bra. Taktiken innan loppet var att ta ledningen och släppa till Darling Mearas som Tränaren sedan trodde skulle svara upp Cash Crowe i dödens. Då skulle Ultra kunna smyga med bakom och ta dom på upploppet. Men det blev inte riktigt som vi tänkt.  Loppet innehöll många situationer men till slut gick allt våran väg. Känslan över upploppet är obeskrivlig. Minns allting i detalj. Vi gjorde det igen! Segerjublet var makalöst och glädjen i vinnarcirkeln och från publiken gör att man än idag får gåshud när man tänker på det. En dag vi alltid kommer bära med oss. Här har jag så många bilder som jag vill visa så det tar aldrig slut. Underbart!

När vi landat ett tag var det dags att ladda om till kval för Derbystoet. Ultra kändes kanonfin och sprintade undan på lätta ben i ledningen. Hade tur i spårlottningen och fick ett bra spår. Förhoppningarna var stora.

Förberedelserna hade varit bra inför Derbystoet men Tränaren kände direkt när bilen släppte att något inte stod rätt till. Ultra kunde ej öppna ordentligt. När hon kommer in i doseringen tappar hon rytmen och galopperar. Dagen är förstörd.

I en veterinärundersökning visade det sig att hon är öm i sina framkotor. Hon behandlas och får nu ta igen sig. Vi tar sikte mot det sista stora loppet för året. Breeders Crown. 

I semifinalen på Solvalla är hon tillbaka i sitt gamla goda jag. Ultra tar ledningen och vinner enkelt. Lottas till spår 1 i finalen.  Tyvärr trampar Ultra på något dagen innan Breeders Crown finalen och blir halt. Vi blir tvungna att stryka henne. Besvikelsen är enorm. 

Vi sammanfattar Ultra Brights år som mycket bra men med några besvikelser på slutet. Ägarna Heiki och Bengt har ägt hästar i 20 år och har ej varit i närheten av liknande framgångar så det är väldigt roligt att just dom äger Ultra. Två väldigt trevliga karlar som vi unnar allt gott. 

Skötaren Hannah känner Ultra Bright allra bäst. Hon delar hennes vardag och vet precis hur hon mår. Hannah har varit med på de allra flesta starterna och är en viktig del i Ultras framgångar.  

  • 814 visningar
  • 1 Comment

Lämna en Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Comment on “Att sammanfatta Ultra Brights år