FRÅN VÅR VARDAG

Att va hästägare

Ikväll har vi en Gästskribent på hemsidan. Det är Jonas vår käre vän som sitter bakom tangenterna. Han berättar lite om sitt hästägande. Läs o njut!

Livet som hästägare 1.0- att drömma fast lite närmare verkligheten

Hej!

Tänkte berätta lite om hur det är att mitt i livet bli hästägare för första gången och det är framför allt riktat till er som ännu inte provat men självklart ingen förbjuden läsning för redan inbitna.

Vi var ett gäng som hade riktigt kul ihop, med fester och andra upptåg som gör livet glatt och det var under ett sådant tillfälle som det kom fram att vi delade drömmen, om än i väldigt varierande art och styrka, att nån gång stå i vinnarcirkeln med en frustande, ångande travhäst och en av vännerna (kusken och tränaren) i centrum! Sagt och gjort, livet som hästägare 1.0 inleddes!

Benton, (e Olimede) en ilsken hingst som rätt snabbt blev valack, införskaffades tillsammans med uppfödare och ett glatt gäng från Karlshamns- Asarumstrakten. Vid första hästägarträffen hos Stall Fredrik Persson insåg en av vännerna att det här med kraftfull allergi mot häst och livet som hästägare kanske inte är världens på förhand enklaste combo, åtminstone inte om man vägrar ta allergi-tabletter. Kvällen sammanfattas med att Peter inte behövde dricka så mycket rödvin för att få en klädsam rodnad i ansiktet och som vanligt kunde vi andra roa oss på hans bekostnad!

Namnet på vår lilla firma, Stall Feykir Bengtsson, skall efter denna kväll uttalas med väldigt nasalt allergi-uttal varpå Bengtsson i det närmaste låter som Benton. Förutom detta, att umgås tillsammans under den gemensamma nämnaren att vara hästägare, innehöll livet som ägare till Benton två riktiga höjdpunkter: – Ett riktigt rutinerat band med tjogvis med gamla skillingtryck-hits i bagaget kallades in från Östersund och fick efter uppsjungning det nya artistnamnet Benton Ladies. En nykomponerad låt om Benton, signerad Edström, framfördes och det kändes redan innan Bentons första lopp att om inte detta kommer att gå bra – så kommer vi alla fall att ha jävligt roligt på vägen! – Bentons första riktiga lopp under Karlshamnstravet sommaren 2014 i den fantastiska inramning som banan utgör, med publiken på innerplan och med medhavda matsäckar och brassestolar. En underbar solig dag med massor av förväntningar i luften – det här om att drömma fast lite närmare verkligheten eftersom du faktiskt står där som hästägare, fick en väldigt tydlig innebörd! Loppet i Karlshamn hade föregåtts av en tämligen lovande inledning på Kalmartravet men tyvärr gick loppet i Karlshamn sådär och kommande lopp innehöll även dessa en del besvikelser och till slut började den samlade ägargruppens tålamod med Benton att falna för att helt avta under 2015 och Benton såldes som sällskapshäst till Norrland.

Sammanfattningsvis; inga drömmar som slog in men vänskapen i gänget befästes och för någon av oss innebar det återuppväckta hästintresset mer än för andra. Ni har ju kunnat läsa om Edström förut och dennes eskapader under ett par olika alias! För andra av oss innebar det en andhämtning och tid för reflektion – vad var det egentligen som hände? Ett fyrbent kraftpaket stormade in i våra liv och lika snabbt stormade han ut igen, var kittlingen tillräcklig och kommer vi att sakna detta liv? Ja! Tyckte ni detta var en intressant berättelse om hur amatörer kastar sig in i hästvärlden? Håll utkik efter Livet som hästägare 2.0, för det blev en fortsättning och sköna karaktärer som Dansken och 3 glada sjömän från kungliga svenska Flottan gör entré i häst-branschen tillsammans….En spännande fortsättning som utspelar sig i absolut realtid – To be continued! /Jonas Ottosson

  • 652 visningar
  • 0 Comment

Lämna en Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *